Szczoteczki soniczne Philips - opinie testerów

Jeżeli chcesz mieć piękny uśmiech, musisz zadbać o zdrowe zęby. Jak to zrobić? Najlepiej skorzystać z zaawansowanych technologii, jakie oferują nowoczesne szczoteczki soniczne Philips. Rezultaty? Naprawdę niezłe. Zresztą najlepiej po prostu przeczytać opinie osób, które po nie sięgnęły.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6801/04

Opinia wystawiona 2018-11-25:
Marcin


Ocena: 5/5

Nowy wymiar higieny zębów Wielkim zaskoczeniem było dla mnie to, jak czyste są zęby po czyszczeniu - w dotyku przypominają szkło. Tego efektu i przyjemnego uczucia nie da się uzyskać tradycyjną szczoteczką. Moim zdaniem szczoteczki soniczne są delikatniejsze niż rotacyjne. Niesamowite uczucie czystości, łatwa i przyjemna obsługa, wygodny uchwyt, timer pomagający w "strefowym" myciu.

Opinia wystawiona 2018-11-22:
figi99


Ocena: 5/5

Szczoteczka soniczna Philips zyskała moje uznanie :) Jestem nią zachwycona! Moje zęby są w końcu naprawdę czyste białe i lśniące :) Soniczne drgania extra czyszczą przestrzenie miedzy zębowe - nie muszę korzystać już z irygatora! bateria starcza na 3 tygodnie a szczoteczka świetnie wygląda :) Jestem jej fanką bez wątpienia :)

Opinia wystawiona 2018-11-21:
Kasia_p


Ocena: 5/5

Szczoteczka jest estetyczna i poręczna, jej główną zaletą jest duża końcówka, po której czuć różnice w czyszczeniu zębów. Mam wrażenie że po wyszczotkowaniu zębów są one o wiele gładsze i na dłużej mam świeższy oddech. Zawsze miałam problemy z krwawiącymi dziąsłami teraz nie mam tego problemu bo włókna szczoteczki są bardzo miękkie, myślę, że osoby które noszą aparat ortodontyczny tez będą zadowolone z zakupu tego modelu. Fajną opcją jest wskaźnik baterii na szczoteczce, sama ładowarka tez jest wygodna z której strony nie postawie szczoteczki ona się ładuje, nie muszę zastanawiać się którym końcem włożyć aby się ładowała. Osobiście jakbym miała kupować - kupiłabym jeszcze raz.

Opinia wystawiona 2018-11-21:
Jolanta


Ocena: 5/5

Szczoteczkę poznałam całkiem niedawno. Cechuje ją niezwykła niezawodność w walce z kamieniem nazębnym. Dobrze też czyści szpary międzyzębowe. Od lat zmagałam się z przebarwieniem zębów i większość szczoteczek była nieskuteczna. Nawet zaczęłam myśleć, że używam złej pasty. Szczoteczka Philips uzmysłowiła mi, że przez lata używałam złej szczoteczki. Moje zęby odzyskały dawny blask, a ja jestem zadowolona z efektów.

Opinia wystawiona 2018-11-15:
maf69


Ocena: 5/5

Noszę aparat ortodontyczny, także szczoteczka soniczna jest dla mnie wybawieniem. Jej lekkie, pulsujące drgania podczas szczotkowania docierają w trudno dostępne miejsca, odnoszę wrażenie, że dzięki systematycznemu użytkowaniu zminimalizuje się w moim przypadku powstawanie kamienia nazębnego. Dzięki funkcji QuadPacer wiem, ile powinien trwać optymalny czas szczotkowania, a wbudowany czujnik nacisku informuje mnie kiedy przesadzam, chroniąc tym samym moje wrażliwe dziąsła. Duży plus za minimalizm funkcjonalności, matowa powłokę dzięki której szczoteczka nie ślizga się w dłoni, za lekkość i cichy tryb pracy.

Opinia wystawiona 2018-11-18:
Szym


Ocena: 5/5

Super uczucie czystości zębów. Zdecydowanie lepsze uczucie czystości, np. porównaniu ze "zwykłą" elektryczną szczoteczką. Jest bezkonkurencyjna.

Opinia wystawiona 2018-11-14:
EwaTrn


Ocena: 5/5

Lepsza niż szczoteczki manualne i wszystkie elektryczne razem wzięte. Delikatna dla dziąseł, podpowiada czy siła nacisku na zęby nie jest zbyt duża co chroni nasze szkliwo, informuje kiedy upływa optymalny czas szczotkowania każdej części jamy ustnej oraz posiada timer 2 min abyśmy byli pewni, że szczotkowanie zapewni nam idealną ochronę jamy ustnej. Polecam każdemu, za żadne skarby nie wrócę do mojej starej szczoteczki elektrycznej znanej firmy.

Opinia wystawiona 2018-11-18:
SzymonWAW


Ocena: 5/5

Jest to najlepsza szczoteczka jakiej do tej pory używałem. Zęby są wypucowane jak nigdy dotąd. :)

Opinia wystawiona 2018-11-13:
Maciek


Ocena: 5/5

Najlepsza szczoteczka, jaką miałem, cicha i wygodna.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830/44

Opinia wystawiona 2018-11-25:
paolojot


Ocena: 5/5

Nie spodziewałem się, że szczoteczka soniczna zrewolucjonizuje mój sposób mycia zębów! Już po kilku dniach widać było efekty, kamień jest mniejszy, a zęby wyraźnie bielsze. Szczoteczka dba o czas mycia, więc de facto myśli za mnie, co jest absolutnym hitem! Nawet po wieczornym myciu zębów, rano oddech jest świeży, co też bardzo mnie zaskoczyło. Produkt jest cichy, bateria działa około dwóch tygodni, co jest ogromnym plusem. Polecam każdemu, kto przykłada dużą wagę do pielęgnacji i lubi mieć poczucie, że płaci za jakość. Doskonały produkt, świetny na prezent, niezbędny w pielęgnacji. Już nie wyobrażam sobie życia i codziennej toalety bez tej szczoteczki!

Opinia wystawiona 2018-11-22:
Michał


Ocena: 5/5

PHILIPS SONICARE PROTECTIVECLEAN 4500 HX6830/44 jest jedna z lepszych szczoteczek jakie miałem przyjemność używać. Jej minimalistyczny kształt zbliżony do normalnej szczoteczki manualnej pozwala dotrzeć w najskrytsze miejsce w jamie ustnej. Bateria to mistrzostwo - dwa tygodnie + na jednym lądowaniu co jest idealne dla osoby podróżującej. Design bardzo pasuje do nowoczesnych wnętrz. Szczerze polecam.

Opinia wystawiona 2018-11-20:
Ryszard


Ocena: 5/5

Efektywność działania, widoczne i odczuwalne efekty już po kilku dniach od rozpoczęcia używania szczoteczki. Odczuwalne skuteczne usuwanie płytki nazębnej, dodatkowo masaż dziąseł powodujący ich wzmocnienie i brak krwawienia. Dodatkowa zaleta to timer wspierający szczotkowanie i poprzez poszczególne strefy wg instrukcji szczotkowania.

Opinia wystawiona 2018-11-19:
boris59


Ocena: 5/5

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 jest idealną szczoteczką dla osób z aparatem. Oferuje dwa programy pracy dzięki czemu jest bardzo uniwersalna. Szczoteczkę mogę polecić każdemu!!!

Opinia wystawiona 2018-11-14:
MartinWarsaw


Ocena: 5/5

Szczoteczka która ma wszystko czego potrzebuję do codziennej pielęgnacji zębów i dziąseł. Bardzo dokładna, delikatna, bardzo trwała i wydajna. Cicha gdy pracuje. Miła w dotyku co daje jeszcze większą przyjemność w użytkowaniu codziennym. Trwała bateria. Godna polecenia!

Opinia wystawiona 17.11.2018:
Madziolek81


Ocena: 4,5/5

Szczoteczka która ma wszystko czego potrzebuję do codziennej pielęgnacji zębów i dziąseł. Bardzo dokładna, delikatna, bardzo trwała i wydajna. Cicha gdy pracuje. Miła w dotyku co daje jeszcze większą przyjemność w użytkowaniu codziennym. Trwała bateria. Godna polecenia!

Opinia wystawiona 2018-11-14:
silwii2


Ocena: 5/5

najlepsze odkrycie ostatniego czasu! jakiś czas temu zamieniłam szczoteczkę elektryczną na soniczną i różnica jest bardzo duża! Osobiście mam wrażliwe zęby i dziąsła i jest to pierwsza szczoteczka, która nie sprawia żadnego bólu podczas mycia a czyści moim zdaniem o wiele dokładniej od pozostałych jakie używałam.Dodatkowo posiada funkcję wybielania zębów i faktycznie zauważalna różnica w odcieniu zębów była juz po tygodniu użytkowania dlatego jak najbardziej polecam tą szczoteczkę zarówno za funkcję jak i wygląd :-)

Opinia wystawiona 2018-11-13:
siwy_21


Ocena: 4,5/5

Szczoteczka wygląda bardzo elegancko jej łatwość w obsłudze sprawia, że możesz się bez trudu przełączać między trybami wybielania i czyszczenia. Końcówka szczoteczki ma nakrycie co nie wymaga dodatkowych pokrowców czy pojemniczków na końcówkę. Po szczotkowaniu mój oddech jest świeży i czuję że zęby są czyste bez drobinek jedzenia. Przyznam szczerze nie ma co porównywać do zwykłej szczoteczki elektrycznej. To jak porównanie Mercedesa do Trabanta.

Opinia wystawiona 2018-11-13:
Batam


Ocena: 5/5

Najlepsza szczoteczka do tej pory (używam elektrycznej od 10 lat) Mycie szczoteczką soniczną Philips jest dużo delikatniejsze, przyjemniejsze od zwykłej elektrycznej, a ilość ruchów zdecydowanie większa. Bateria bardzo długo trzyma. Sama szczoteczka jest bardzo ładna!

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803/04

Opinia wystawiona 2018-11-26:
zancia123


Ocena: 5/5

Od jakiegoś czasu myję zęby szczoteczką soniczną marki Philips Sonicare Protective Clean 4300 i jestem bardzo zadowolona z efektów. Moim wiecznym problemem były wrażliwe dziąsła i odkładający się na zębach kamień i częste wizyty u stomatologa z tego powodu. Od czasu kiedy stosuję szczoteczkę soniczną przy każdym myciu zębów, jestem naprawdę zachwycona efektami. Nie dość, że wcale nie przybyło mi płytki nazębnej, to mam wrażenie, że jest jej naprawdę sporo mniej. Moje zęby są gładsze i jakby jaśniejsze. Nie podrażnia moich dziąseł podczas mycia, więc to duży plus. A po za tym szczoteczka jest bardzo wygodna, ma dwa poziomy intensywności mocy szczotkowania, a bateria trzyma naprawdę długo.

Opinia wystawiona 2018-11-25:
Magdalena Rybicka


Ocena: 5/5

Cudowna zarówno wizualnie jak i technicznie. Mała dosięgająca wszędzie główka, gęste włosie, regulowana dzwiękiem siła nacisku. Przy myciu czuć w ustach piasek czyli kamień nazębny którego pozbywamy się podczas szczotkowania. Zęby są pozbawione osadów i kamienia.

Opinia wystawiona 2018-11-21:
SylwiaBr


Ocena: 4,5/5

Szczoteczka jest dużo lepsza niż moja dotychczasowa szczoteczka soniczna. Szczoteczka doskonale usuwa zanieczyszczenia, daje efekt gładkich, lśniących oraz zadbanych zębów. Czujnik chroni przed nadmiernym naciskiem, co jest szczególnie zbawienne dla osoby z tendencją do odsłoniętych szyjek zębowych. Gorąco polecam.

Opinia wystawiona 2018-11-21:
singielka12


Ocena: 5/5

Szczoteczka soniczna marki Philips Sonicare Protective Clean 4300 jest moim ideałem. Myję nią zęby dopiero 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolona z efektów. Od czasu kiedy stosuję szczoteczkę soniczną przy każdym myciu zębów, jestem naprawdę zachwycona efektami. Nie dość, że wcale nie przybyło mi płytki nazębnej, to mam wrażenie, że jest jej naprawdę sporo mniej. Nie podrażnia dziąseł podczas mycia, więc to duży plus. A po za tym szczoteczka jest bardzo wygodna, ma dwa poziomy intensywności mocy szczotkowania, a bateria trzyma naprawdę długo. Ta szczoteczka nie ma sobie równych!

Opinia wystawiona 2018-11-19:
Mian


Ocena: 5/5

Wąska rękojeść pozwala na łatwe manewrowanie szczoteczka w jamie ustnej. Mała główka z miękkim włosiem pozwala dotrzeć w trudnodostępne miejsca i skutecznie oczyszczać wszystkie powierzchnie zębów, nawet tych położonych najdalej.

Opinia wystawiona 2018-11-17:
Olga


Ocena: 5/5

Bardzo dobra szczoteczka! Czyści skutecznie, ale bardzo delikatnie. Idealna dla osób z problemem kamienia nazębnego i wrażliwością. Usuwa przebarwienia i poprawia zdrowie dziąseł. Pracuje 2 tygodnie na jednym ładowaniu. Komunikuje, kiedy trzeba zmienić zużytą końcówkę. Rączka bardzo solidnie wykonana, matowa i gładka powierzchnia łatwo się czyści. Dwie prędkości pozwalają na dostosowanie czyszczenia do potrzeby w danym momencie. Wcześniej używałam manualnej szczoteczki, do zmiany namówił mnie stomatolog. Ten model był "strzałem w dziesiątkę".

Opinia wystawiona 2018-11-14:
Jola12345


Ocena: 5/5

Szczoteczka jest świetna, doskonale czyści zęby i pozostawia efekt podobny do efektu po wykonaniu scalingu u stomatologa. Bardzo delikatna w użyciu, komunikuje zbyt duży nacisk, co jest szczególnie istotne przy szczotkowaniu wrażliwych zębów. Zarówno ja, jak i moje dzieci chętnie korzystamy z tego urządzenia. Polecam tą szczoteczkę!

Opinia wystawiona 2018-11-13:
BeataM


Ocena: 4,5/5

Szczoteczka łatwa w obsłudze. Posiada tryby czyszczenia,które w zupełności mi podpasowały. Szczoteczka posiada czasomierz. Nie drażni dziąseł. Jedyny minus to to,że szczoteczka jest za długa.

Opinia wystawiona 2018-11-13:
Anna


Ocena: 5/5

Szczoteczka soniczna Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 jak dla mnie to totalny hit. Szczoteczka badzo łatwa w obsłudze. Posiada dwa tryby pracy - oba równie dokładnie czyszczą zęby. Szczoteczka dba o dziąsła, dlatego może być bez problemu używana, przy tych bardziej wrażliwych. Rewelacyjnie usuwa przebarwienia w naturalny sposób wybielając płytkę bez użycia dodatkowych past wybielających. Posiada diodę przypominającą o wymianie końcówki na nową, co uważam za dużą zaletę. Po szybkim naładowaniu baterii potrafi pracować dwa tygodnie bez doładowywania jej, a wskaźnik na rączce powiadomi o potrzebie jej ponownego ładowania. Pierwsze wrażenie podczas szczotkowania może się wydać nieco dziwne, gdy zaczniemy szczotkowanie, a ona zacznie wibrować lecz szybko można się do tego przyzwyczaić w szczególności, że bardzo dokładnie czyści zęby. Ja jestem z niej bardzo zadowolona i nie zmienię na żadną inną. Małym mankamentem jest brak etui dołączonego do szczoteczki.

Szczoteczka soniczna Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/04

Opinia wystawiona 2018-11-21 przez:
Mariusz M


Ocena: 5/5

Do szczoteczki na początku podszedłem sceptycznie, ponieważ od wielu lat używam Oral-B i jak do tej pory ta technologia wydawała się dla mnie najlepsza. Jednak już po pierwszym tygodniu użytkowania szczoteczki sonicznej zauważyłem dużą różnicę. Na początku sprawdziłem, czy przypadkiem nie kupiłem innej pasty do zębów, gdyż w tym samym momencie kiedy zacząłem używać szczoteczki Philips, również otworzyłem nową tubkę pasty. Moje spostrzeżenia to bielsze zęby, mniej płytki nazębnej i wyprofilowanie główki sprawia, że dociera w najdalsze zakamarki jamy ustnej. Na koniec chciałbym dodać, że szczerze polecam tę szczoteczkę.

Opinia wystawiona 2018-11-26:
Katarzyna


Ocena: 5/5

Jak otworzyłam pudełko ze szczoteczką soniczną, od razu spodobał mi się jej design. Jest bardzo dobrze wykonana i estetycznie wygląda. Pierwsze jej użycie pozytywnie mnie zaskoczyło. Czyści zęby o wiele dokładniej, a to jest najważniejsze w codziennej pielęgnacji zębów. Szczoteczka soniczna pracuje cicho, myje zęby delikatnie, a co najlepsze dociera do wszystkich przestrzeni między zębami.. Używam jej ponad tydzień i już mogę zauważyć różnicę. Zęby są o wiele gładsze niż przy stosowaniu szczoteczki manualnej. Nie jest to zasługa pasty do zębów bo używam tej samej, z której korzystałam, szczotkując zęby manualnie. Teraz z pewnością wiem, że nie powrócę do szczoteczki manualnej. Zdecydowanie zostanę przy tej!

Opinia wystawiona 19.11.2018:
Agnieszka


Ocena: 5/5

Szczoteczka Philips przeszła moje oczekiwania. Kamień nazębny jest zdecydowanie mniej widoczny a już od pierwszego użycia zęby są niesamowicie gładkie, wręcz wypolerowane.

Opinia wystawiona 2018-11-22:
Mariola28


Ocena: 4,5/5

Świetny produkt, bardzo wygodny i łatwy w obsłudze. Dociera do każdej szczelinki przy okazji masując ząbki. Nie wyobrażam sobie życia bez niego, gorąco wszystkim polecam :-)

Opinia wystawiona 2018-11-19:
Agata D.


Ocena: 5/5

Używam szczoteczki sonicznej od niecałego miesiąca. Wcześniej zęby myłam szczoteczką elektryczną. Różnicę widzę kolosalną. W sposobie czyszczenia, jakości oraz w wizualnym aspekcie zębów. Do tego mnogi wybór główek do różnych funkcji (mycia języka, wybielania zębów, ochronie) sprawia, że ta szczoteczka do dobry wybór.

Opinia wystawiona 2018-11-19:
Maciej


Ocena: 5/5

Idealna dla osób ceniących czas. Szybka, dokładna, wykonana z wysokiej jakości materiałów.

Opinia wystawiona 2018-11-19:
Aleksandra


Ocena: 5/5

Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że to będzie tak dobry produkt. Nie miałam wcześniej do czynienia z żadną inną szczoteczką soniczną i myślałam, że to będzie coś na wzór szczoteczki elektrycznej, powibruje, ale bez jakiś spektakularnych efektów. No jest zdecydowanie inaczej! Zęby są doczyszczone, już po pierwszym użyciu widać i czuć ewidentną różnicę. Byłam kompletnie zaskoczona, oczywiście bardzo pozytywnie! Zdecydowanie polecam

Opinia 2018-11-19:
Andrzej


Ocena: 5/5

Jestem bardzo zadowolony z produktu. W pełni spełnia moje oczekiwania, a może i więcej. Polecam każdemu tą szczoteczkę. Tak czystych zębów szczoteczką manualną nigdy nie osiągnąłem. Może być dobrym prezentem pod choinkę. Andrzej. Jedyny minus to cena, ale jak chcesz mieć ładne zęby? Polecam