Blender do tarcia ziemniaków – kielichowy lub wielofunkcyjny?
Do zmiksowania ziemniaków konieczny będzie blender kielichowy. Choć model ręczny również bywa bardzo przydatny w kuchni, szczególnie do różnego rodzaju zup kremów, blender kielichowy jest dużo bardziej wytrzymały i uniwersalny. Blendery ręczne nadają się raczej do miękkich i płynnych mas, nie poradzą sobie z twardymi warzywami, takimi jak surowe ziemniaki, i innymi trudniejszymi do zmielenia składnikami. Kupując blender do tarcia ziemniaków, trzeba zwrócić uwagę na kilka rzeczy, z których najważniejsze to:
- moc urządzenia,
- jakość ostrzy,
- rodzaj obudowy,
- dodatkowe funkcje, które ułatwią kuchenne zmagania,
- producent i długość gwarancji.
Doskonałym rozwiązaniem są sprzęty wielofunkcyjne takie jak
BRAUN MULTI QUICK 9 MQ9135XI lub jeszcze bardziej rozbudowany zestaw
BRAUN MQ9187XLI. Można je wykorzystać nie tylko jako blender do tarcia ziemniaków, wywiążą się doskonale z każdego powierzonego im zadania.